Fiona Sarah

Zang

Op zeer jonge leeftijd was het al duidelijk dat ik een aardig nootje kon zingen, wanneer de pianostemmer kwam viel het hem op dat ik alle noten al zuiver mee neurieden. En wat hij al vroeg opmerkte bleek mijn grootste passie te zijn.

 

In mijn tienerjaren begon ik al met optreden samen met mijn vader bij diverse café’s, feesten en partijen. Mijn vader noemt zichzelf Ronny Jordaan en zingt vooral nederlands repertoire, dit vond ik leuk maar ik wilde meer. Toen ik 14 jaar was schreef ik mij in op een talentenjacht voor de Rabobank ledenavond en heb ik 2 shows mogen zingen begeleid door Cor Bakker in de Stadsschouwburg en Philharmonie in Haarlem. Toen wist ik het zeker, ik wil zangeres worden! In 2012 begon ik aan een MBO4 muziekopleiding aan het ROC van Amsterdam en heb daar veel ervaring opgedaan wat het spelen in bandjes betreft. 

Na de opleiding ben ik gaan werken in de horeca en bleef de muziek kriebelen bij mij. Ik had mij in 2015 opgegeven voor The Voice of Holland en schopte het tot de blind auditions. Deze kun je nog op youtube vinden trouwens. Daarna ben ik via via in contact gekomen met een band die soul, disco en funkmuziek speelde en heb daar 2,5 met plezier bij gezongen.

 

Nu zag ik dat The faculty een nieuwe zangeres zochten en heb ik mij meteen aangemeld en met succes! Door het gemixte repertoire van de band kan ik helemaal mijn ei kwijt in allerlei soorten stijlen, mijn stem beschrijft zich als powerfull en ik heb dan ook ontzettend veel zin om weer lekker op de buhne te staan samen met deze ijzersterke muzikanten.